Foto: F64

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) telefonsarunā ar Irākas ārlietu ministru Fuādu Husainu aicināja Irākas valdību darīt visu iespējamo, lai novērstu Irākas pilsoņu nelegālu ieceļošanu Eiropā caur Baltkrieviju, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM norādīja, ka sarunas laikā Rinkēvičs izklāstīja Latvijas redzējumu par Baltkrievijas īstenoto nelegālās migrācijas spiedienu uz tās Eiropas Savienības (ES) kaimiņvalstīm. Tāpat ārlietu ministrs pateicās par Irākas līdzšinējiem operatīvajiem soļiem nelegālās migrācijas ierobežošanai, un sarunas partneri vienojās par turpmāku sadarbību personu atgriešanas jautājumos.

Pēc ĀM paustā, sarunas laikā partneri apsprieda arī divpusējās attiecības un ES un Irākas sadarbību. Rinkēvičs apliecināja, ka Latvijai ir būtiska Irākas drošība un labklājība, jo tā ir cieši saistīta ar stabilitāti plašākā Tuvo Austrumu reģionā. Tādēļ Latvija ilgstoši ir sniegusi atbalstu Irākas drošības stiprināšanai.

Jau vēstīts, ka nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!