Foto: AP/Scanpix/LETA

Baltkrievijas iestāžu īstenotās operācijas ietvaros Polijas robežu nelegāli šķērsot gribošie afgāņi nāk no Krievijas, atsaucoties uz Polijas varasiestāžu atklājumu, ziņo medijs "Poland In".

"Afgāņu migranti, kuri patlaban uzturas robežzonā pie Polijas Uznarzgoras ciema, neatbilst kara bēgļu statusam. Šie cilvēki nenāk no Afganistānas, bet pēdējos gadus pavadījuši Krievijā," paziņojis Polijas ārlietu ministra vietnieks Marcins Przidačs. Viņš atzīmējis, ka tas ir kārtējais pierādījums, ka Krievijas saimnieka Vladimira Putina režīms spēlē nozīmīgu lomu nelegālo migrantu transportēšanā uz Eiropas Savienības robežu.

Ārlietu ministra padomnieks koordinācijas un speciālo dienestu jautājumos Staņislavs Žarins atzīmējis, ka kopumā vismaz 20% cilvēku, kuri mēģinājuši šķērsot Baltkrievijas-Polijas robežu, jau vairākus gadus dzīvojuši Krievijā. Vairāki no viņiem šo faktu arī apstiprinājuši.

Uznarzgoras ciems:

Pie Uznarzgoras ciema robežzonā jau vairāk nekā mēnesi uzturas aptuveni 30 afgāņu liela grupa. Augustā Eiropas Cilvēktiesību tiesa lika Polijai nodrošināt viņus ar ūdeni, ēdienu un medicīnisko aprūpi. Šo pirmdien, 27. septembrī, tā arī pieprasīja, lai robežzonā esošie varētu kontaktēties ar juristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!