Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paša pārstāvētās Konservatīvās partijas ikgadējā konferencē noraidīja krīzes esamību, kā arī mudināja uzņēmumus ieguldīt strādniekos, jo līdzšinējā nekontrolētās migrācijas politika neatkārtošoties, vēsta "Reuters".

Uzstāšanās laikā Mančesterā viņš krīzi degvielas apgādes, transporta, pārtikas ražošanas un citās nozarēs, kuras smagi ietekmējis viesstrādnieku iztrūkums pēc "Brexit" īstenotās politikas dēļ, nodēvējis par ekonomikas atdzīvošanās posmu.

"Atbilde uz pašreizējo spriedzi, kas galvenokārt ir izaugsmes un ekonomiskās atdzimšanas posms, nav panākt to pašu iepriekšējo nekontrolētās imigrācijas sviru, lai tikai saglabātu zemas algas. Atbilde ir imigrācijas kontrole, lai ļautu talantīgiem cilvēkiem ierasties šajā valstī, bet neizmantot imigrāciju kā attaisnojumu tam, ka nav ieguldīts cilvēku prasmēs, kā arī aprīkojumā un tehnoloģijās. Viņiem [uzņēmējiem] jādara savs darbs," redzējumu skaidroja Džonsons.

Viņš solījis to panākt, vienojot un [ekonomiski] izlīdzinot Apvienoto Karalisti, kas būšot lielākais projekts, kādu jebkura valdība varētu uzņemties.

Premjers arī mudinājis uzņēmējus, kuriem pēc "Brexit" trūkst darbarokas, celt algas. Vienlaikus viņš saņēmis kritiku, ka tas nedod atbildi, kā panākt, ka pēcāk algu palielināšana vēl vairāk nepalielina jau tā augsto inflāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!