Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gatavojoties iespējamai atslēgšanai no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, visas Baltkrievijas bankas pieslēgušās Krievijas izveidotajai finanšu pārvedumu sistēmai, atsaucoties uz Krievijas Bankas paziņojumu, vēsta "Radio Svoboda".

Amerikāņu medijs "Bloomberg", atsaucoties uz saviem avotiem, iepriekš ziņoja, ka ASV un Eiropas Savienība apsver iespēju ieviest radikālas sankcijas pret Krieviju, ja tā iebruks Ukrainā. Starp iespējamiem sankciju pasākumiem tiek minēta Krievijas atslēgšana no SWIFT sistēmas.

Runas par Krievijas iespējamo atslēgšanu no SWIFT uzvirmoja jau 2014. gadā, kad tā okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Šāds sankciju pasākums gan tiek uzskatīts par galēju un ārkārtīgi bargu soli. Taču kopš 2014. gada tā iespējamība, šķiet, no teju nereālas ir kļuvusi daudz ticamāka, ņemot vērā amatpersonu biežāku šī jautājuma pieminēšanu.

Ko nozīmētu Krievijas atslēgšana no SWIFT, var lasīt šeit. Savukārt te plašāk izklāstīti militārie draudi Ukrainai, kur sava loma varētu būt arī Baltkrievijas teritorijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!