Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, reaģējot uz ziņām par tiesas spriedumu, kurā runāts par pārtikas piegādēm Krievijas karavīriem Ukrainas teritorijā, ceturtdien atkārtoti pauda Kremļa oficiālo nostāju, ka Krievijas karavīru Donbasā neesot, vēsta aģentūra "Interfax".

"Radio Svoboda" iepriekš atklāja, ka kādā Rostovas pie Donas tiesas spriedumā korupcijas lietā ir runa par pārtikas piegādēm Krievijas karavīriem uz tā sauktajām Doņeckas un Luhansas "tautas republikām" (DNR un LNR), kas ar bruņotu spēku nelikumīgi izveidotas Ukrainas teritorijā Donbasā.

Kriminālprocesā piecu ar pusi gadu cietumsods par starpniecību kukuļošanā piespriests vietējās pārtiku armijai piegādājošās kompānijas amatpersonai, kura sava priekšnieka uzdevumā nodevusi 990 tūkstošu rubļu (11,9 tūkstoši eiro) kukuli Dienvidu kara apgabala Valsts sanitāri epidemioloģiskā uzraudzības centra vadītājam.

Kā apgalvoja aizstāvība, Dienvidu kara apgabala apakšpulkvedis pieprasījis 90 tūkstošu rubļu (1000 eiro) kukuli mēnesī, lai netiktu traucētas pārtikas piegādes. Pretējā gadījumā virsnieks draudējis pārtraukt piegādes "DNR un LNR kaujas dežūrā esošo Krievijas Federācijas karavīru interesēs".

Šo plašāk medijos izskanējušo informāciju ceturtdien komentējis arī Peskovs, noliedzot Krievijas spēku klātbūtni Ukrainā un skaidrojot, ka tiesas spriedumā varētu būt bijusi kļūda.

"Droši vien, runa ir par kļūdu, ko pieļāvuši teksta rakstītāji. Jo tas nav iespējams. Nekādu Krievijas Federācijas bruņoto spēku pašpasludināto republiku teritorijā nav. Nebija un nav. Krievijas bruņoties spēki ir Krievijas Federācijas teritorijā," Peskovu citē "Interfax".

Pats internetā publicētais sprieduma teksts pēc tam veltītās mediju uzmanības no tiesas tīmekļa vietnes ir pazudis, atzīmē portāls "Currenttime".

Savukārt uz žurnālistu papildjautājumu, kam tad patiesībā paredzētas spriedumā minētās pārtikas piegādes, Peskovs atbildējis, ka uz šīm teritorijām regulāri tiek piegādāta humānā palīdzība, raksta "Interfax".

Vēstīts, ka par spīti dažādām liecībām, kas norāda uz Krievijas saistību ar karadarbību Ukrainas austrumos, Maskava vienmēr ir noliegusi savu karavīru atrašanos Donbasā.

Krievija 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet Krievijas atbalstītas un apbruņotas vienības pārņēma daļu Doņeckas un Luhanskas apgabalu. Kremlis apgalvo, ka pret Ukrainas spēkiem šajās teritorijās karo vietējie "zemessargi" un brīvprātīgie, ar kuriem Maskavai neesot nekāda sakara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!