Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānija neļaus Krievijai sevi iebiedēt un atturēt no palīdzības sabiedrotajiem, piemēram, Ukrainai, pirmdien paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voliss.

Uzrunājot parlamenta locekļus, Voliss paziņoja, ka šonedēļ apmeklēs vairākas valstis Austrumeiropā un Skandināvijā, no kurām daudzas ir ļoti nobažījušās par notiekošo.

Kijeva un Rietumi bažījas, ka Krievija gatavo vēl vienu iebrukumu Ukrainā. Augsti ASV un Krievijas diplomāti šodien Ženēvā apsprieda spriedzi, kas izveidojusies ap Ukrainu, un 12. janvārī Briselē paredzēta NATO un Krievijas Padomes tikšanās, kam sekos sarunas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ietvaros.

Voliss uzsvēra, ka NATO ir aizsardzības alianse, un kritizēja Krieviju par nepatiesa naratīva uzspiešanu.

Viņš sacīja, ka valstis bieži tiekušās pievienoties NATO citu problēmu dēļ, un Krievijai būtu pašai sev jāpajautā, kādēļ tik daudzas valstis ir nolēmušas kļūt par NATO loceklēm.

Ministrs uzsvēra, ka Lielbritānija neļausies iebiedēties un palīdzēs tām valstīm Austrumeiropā, Skandināvijā un Ukrainai, ja tās lūgs palīdzību, kādas ir to tiesības. Viņš norādīja, ka Lielbritānija respektē šo valstu tiesības un aicina arī citus tās respektēt.

Voliss arī sacīja, ka ir svarīgi palīdzēt Ukrainai uzturēt un stiprināt karafloti.

"Mēs turpinām sniegt atbalstu daudzās jomās (..). Kopš 2015. gada Apvienotā Karaliste ir palīdzējusi stiprināt Ukrainas bruņoto spēku noturību un kapacitāti ar operāciju "Orbital", kurā apmācīti vairāk nekā 22 000 Ukrainas karavīru," norādīja ministrs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!