Foto: Zane Bitere/LETA

Šobrīd četri kravas transportlīdzekļi, kas pieder trim Latvijas uzņēmumiem, nevar izbraukt no Ukrainas, pastāstīja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Lai apzinātu aktuālo situāciju par to, cik Latvijas autopārvadātāju atrodas Baltkrievijas, Krievijas vai Ukrainas teritorijā, veikta 531 pārvadātāja aptauja, kuri 2022. gadā saņēmuši šo valstu atļaujas. Aicinājumam atsaucās 139 pārvadātāji.

Sākotnēji Ukrainas teritorijā atradās 12 transportlīdzekļi, kas pieder sešiem uzņēmumiem, bet atbilstoši aktualizētajai informācijai, ko direkcijai sniedza pārvadātāji, šobrīd četri transportlīdzekļi, kas pieder trim uzņēmumiem, nevar izbraukt no Ukrainas. Tostarp trīs transportlīdzekļi atrodas Kijevā, no kurienes izkļūt šobrīd ir sarežģīti.

Jau vēstīts, ka 24. februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!