Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas karavīri, kuri tika nosūtīti atpakaļ uz Krieviju pārgrupēties pēc tam, kad viņu vienības tika sakautas Ukrainā, sāk dumpoties un atsakās karot, vietnē "Telegram" trešdien pavēstījis Ukrainas Drošības dienests.

Arvien vairāk Krievijas karavīru sāk dumpoties un atsakās karot Ukrainā, jo īpaši tie, kuri tika nosūtīti pārgrupēties pēc tam, kad viņu vienības sakāva Ukrainas armija, paziņoja Ukrainas Drošības dienests.

Par to liecina Krievijas militārpersonu telefonsarunas, ko izdevies pārtvert Ukrainas Drošības dienestam.

Kāds krievu karavīrs telefonsarunā otram karavīram atklāj, ka pēc pārgrupēšanās Krievijā vesela armijas vienība, arī viņš, atteikušies atgriezties Ukrainā.

Viņa biedrs, kas atrodas pie Izjumas, atzinis, ka viņa vienīgā vēlme ir sagaidīt atgriešanos pastāvīgās dislokācijas vietā un palikt tur, liecina pārtvertā telefonsaruna.

Pēc krievu karavīra sacītā, viņa pulkā bija 60 tanki, no kuriem palikuši desmit. Puse karavīru krituši gūstā, puse miruši vai ievainoti. Viņam nav zināms, kad tos izvedīs. Vispirms to solīja 24.aprīlī, pēc tam 26.aprīlī, un pēdējais datums ir 6.maijs.

Ukrainas Drošības dienests uzsvēris, ka atteikšanās piedalīties karā Ukrainā ir pareizs lēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!