Ukraiņu militārais žurnālists Jurijs Butusovs kopš kara pirmās dienas regulāri atrodas dažādos frontes iecirkņos, no kuriem vēsta par notikumiem Krievijas–Ukrainas karā. Atšķirībā no daudziem citiem ukraiņu militārajiem ekspertiem, kuri Krievijas militārās agresijas aktualitātes komentē no drošas aizmugures Kijivā vai Ļvivā, Butusovs, ekipējies ar bruņuvesti un ķiveri, piemēram, par pirmo iznīcināto krievu moderno tanku T-90M ziņoja, stāvot tam blakus uz ceļa pie Harkivas. Kādā citā frontes iecirknī viņš nesen saticis latviešu brīvprātīgos, kurus žurnālists uzslavē par profesionalitāti un drosmi.

Par notikumiem frontē Butusovs vēsta jau kopš 2014. gada, kad pats bija aculiecinieks Krievijas spēku atklātam iebrukumam Donbasā un Ukrainas armijas sakāvei pie Ilovaiskas. Žurnālists uzsver, ka 2014. gadā Ukrainas armija dažādu iemeslu dēļ nebija gatava cīnīties, bet tagad tā šo kaunu ir “nomazgājusi”.

Pirmdien Butusovs atvēl portālam “Delfi” pusstundu no sava laika, kamēr viņš no Dņipro atkal dodas uz fronti, lai vēstītu par jaunākajiem notikumiem karā. 

Es skatījos jūsu interviju, kas tika ierakstīta pirms Krievijas iebrukuma, 15. februārī. Toreiz jūs teicāt, ka Krievijas spēku koncentrācija un liela uzbrukuma draudi ir tikai piesegs sīkākām operācijām, ko Krievija varētu plānot veikt Donbasā. Jūs toreiz neticējāt, ka Krievija uzsāks plašu iebrukumu Ukrainā deviņos virzienos?

Es pats toreiz krietni citādi vērtēju Krievijas stratēģiskos mērķus šajā karā. Es uzskatīju, ka Krievija dos triecienu Donbasā un centīsies sadalīt Ukrainu divās daļās pa Dņepras upi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!