Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pēc izturēta neuzticības balsojuma, kuru parlamenta apakšpalātā rīkoja viņa Konservatīvās partijas deputāti, augstākajām amatpersonām izklāstījis jaunas politiskās iniciatīvas, vēsta medijs "Reuters".

Džonsonu 6.jūnijā balsojumā atbalstīja 211 Konservatīvās partijas deputāti, savukārt 148 viņu neatbalstīja. Lai izturētu šo balsojumu, bija nepieciešamas konservatīvo deputātu vairākums, proti, 180 no 359 balsīm. Džonsons varēs saglabāt amatu, tomēr balsojuma rezultāti parāda šķelšanos viņa pārstāvētās partijas iekšienē.

Džonsona jaunās politiskās iniciatīvas ietver bērnu aprūpes izmaksu samazināšanu un palīdzību lielākam skaitam cilvēku mājas iegādē. "Šī ir valdība, kas īsteno to, kas šīs valsts iedzīvotājiem rūp visvairāk," norādīts premjera biroja izplatītajā paziņojumā.

Lielbritānijas premjerministra Konservatīvās partijas noteikumi paredz, ka tuvākos 12 mēnešus nevar tikt veikts jauns uzticības balsojums, bet šos noteikumus tehniski varētu mainīt, ja būtu pietiekami spēcīga politiskā griba to darīt.

Bijušās Lielbritānijas premjerministres Mārgareta Tečere un Terēza Meja, kuras arī pārstāvēja Konservatīvo partiju, atkāpās no amata pat pēc izturēta neuzticības balsojuma. Džonsona gadījumā šobrīd nav novērojamas pazīmes, ka viņš domatu par atkāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!