Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija iebrukumā Ukrainā ir zaudējusi aptuveni 50 000 karavīru, un ir iznīcināti gandrīz 1700 Krievijas tanki, paziņoja Lielbritānijas bruņoto spēku vadītājs Tonijs Radakins, kuru citē medijs "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Radakina minētajā skaitlī par Krievijas zaudētajiem karavīriem ietilpst gan bojāgājušie, gan kaujās ievainotie.

Tomēr britu armijas vadītājs kā "vēlmju domāšanu" raksturoja spekulācijas, ka šie zaudējumi varētu radīt nepārvaramas problēmas agresora Vladimira Putina režīmam. "Es domāju, ka daži komentāri, ka viņam nav labi vai ka tiešām kāds viņu nogalinās vai izvedīs, manuprāt, ir vēlmju domāšana," Radakins sacīja par Putinu.

"Kā militārie profesionāļi mēs redzam samērā stabilu režīmu Krievijā. Prezidents Putins ir spējis apspiest jebkuru opozīciju. Mēs redzam hierarhiju, kas ir ieguldīta prezidentā Putinā, un tāpēc nevienam no augšas nav motivācijas mest izaicinājumu prezidentam Putinam," piebilda Radakins.

Lielbritānijas bruņoto spēku priekšnieks sacīja, ka līdz ar neveiksmēm Ukrainā Krievijas sauszemes spēki tagad var radīt mazākus draudus nekā pirms kara. Līdz ar personāla un tanku zaudējumiem, pēc viņa aplēsēm, kopš 24. februāra, kad sākās iebrukums Ukrainā, ir iznīcināti aptuveni 4000 Krievijas militārie transportlīdzekļi.

Radakins gan uzsvēra, ka "Krievija joprojām ir kodolvalsts". "Tai ir kiberspējas, tai ir kosmosa kapacitātes," Maskavas militārās spējas ieskicēja britu armijas šefs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!