Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sestdienas naktī netālu no Maskavas nogalināta Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuva sabiedrotā, Aleksandra Dugina, meita Darja, atsaucoties uz Krievijas medijem, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Kā ziņo Krievijas mediji, Darja Dugina mirusi pēc tam, kad viņas automašīna uzsprāgusi un uzliesmojusi, braucot mājās. Mediji lēš, ka viņas tēvs, krievu filozofs Dugins, kurš ir pazīstams kā "Putina smadzenes" un saukts arī par "Putina Rasputinu", varētu būt paredzētais uzbrukuma mērķis, norāda BBC.

Bija paredzēts, ka Dugins no pasākuma brauks ar meitu vienā mašīnā, tomēr viņš pēdējā brīdī pārdomājis, raksta Krievijas portāls "112".

Dugins ir pazīstams kā filozofs un konservatīvs publicists, viens no "krievu pasaules" un neoeirāzijas ideoloģiju propagandētājiem, proti, priekšstatiem par Krievijas dominanci pār kaimiņvalstīm, pretestību ASV un NATO un tās ietekmes izplatību Eirāzijas kontinenta teritorijā. Gadiem ilgi Dugins ir mudinājis Maskavu agresīvāk apliecināt sevi pasaules arēnā.

Dugina meita Darja bija pazīstama žurnāliste un aktīvi atbalstīja Krievijas iebrukumu Ukrainā. Viņai noteiktas ASV un Lielbritānijas sankcijas par dezinformācijas izplatīšanu tīmeklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!