Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dažas Krievijas okupācijas vienības Ukrainas spēku spiediena rezultātā bēg no savām pozīcijām Hersonas apgabalā, atsaucoties uz operatīvo spēku grupējumu "Kahovka", vēsta aģentūra UNIAN.

Pozīcijas pametuši tā sauktās "Doneckas tautas republikas" (DTR) 109. pulka karavīri, kā arī tos atbalstošās Krievijas desantnieku vienības. Kādā sociālajos tīklos publicētā video viens no okupantiem žēlojas, ka Ukrainas spēki jau pārrāvuši pirmo aizsardzības līniju un apšauda iebrucējus ar tankiem, artilēriju un aviāciju.

"Situācija uz laiku okupētajās Hersonas apgabala teritorijās nav vienkārša. Varenie un briesmīgie HIMARS ir iznīcinājuši praktiski visus lielos tiltus. Palikušas tikai gājēju pārejas. Krievijas armija tika nogriezta no bruņojuma un personālsastāva piegādēm no Krimas teritorijas. Ukrainai tā ir spīdoša iespēja atgriezt savas teritorijas," teikts "Kahovka" paziņojumā.

Vēlāk informāciju par okupantu vienību bēgšanu no kaujas lauka medijiem apstiprinājusi arī Ukrainas dienvidu aizsardzības apvienotā preses centra vadītāja Nataļja Gumenjuka. Komentārā TV kanālam "Hromadske" viņa norādījusi, ka Ukrainas spēki sākuši uzbrukuma darbības vairākos virzienos valsts dienvidos.

Savukārt raidsabiedrība CNN ziņo, ka Ukrainas armija sākusi frontes līnijas "iztaustīšanu" dienvidos, gatavojoties lielam pretuzbrukumam.

Armijas Ģenerālštābs pirms tam pirmdien ziņoja, ka dienvidos okupanti koncentrējuši spēkus Ukrainas spēku virzības nepieļaušanai.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!