Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievu okupanti ar steigu evakuē savas ģimenes no okupētās Krimas un Ukrainas dienvidiem, bet Krievijas Federālā Drošības dienesta (FSB) darbinieki slepus pussalā cenšas pārdot mājokļus, otrdien sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

"Ukrainas aizstāvju veiksmīgās darbības spiež uz laiku okupētās Krimas un mūsu valsts dienvidu tā dēvēto varu steigšus pārvietot savas ģimenes uz dzīvesvietām Krievijā," teikts paziņojumā.

"Neraugoties uz apgalvojumiem iedzīvotājiem, ka atrasties pussalā ir droši, Krimas okupācijas administrācijas pārstāvji, FSB darbinieki un dažu armijas daļu komandieri, slēpjot no padotajiem, cenšas pārdot savus mājokļus un steigšus izvest radus no pussalas."

Tajā pat laikā okupanti aizlieguši slēgt mājokļu pirkšanas un pārdošanas vienošanās, noteikuši ierobežojumus attiecībā uz pārvietošanos pa Krimas tiltu un cenšas slēgt piekļuvi informācijai par Ukrainas aizstāvju pretuzbrukumu.

Militārais izlūkdienests norāda, ka visi kara noziedznieki tiks atmaskoti un saukti pie atbildības par noziegumiem pret Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka Ukrainas armija Harkivas apgabalā krieviem atkarojusi vairāk nekā 300 apdzīvotu vietu, otrdien pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!