Foto: AFP/Scanpix/LETA

Teherāna paziņojusi, ka ugunsgrēkā Irānas Evinas cietumā bojā gājuši vēl četri cilvēki. Kopumā traģēdijā gājuši bojā astoņi cilvēki, raksta "Al Jazeera".

Pirmdien sniegtajā paziņojumā nav nosaukts konkrēts bojāgājušo nāves iemesls, norādot, ka viņi "ievainoti pēc kaujām starp ieslodzītajiem un ugunsgrēkā".

Visi astoņi bojā gājušie tika ieslodzīti par noziegumiem, kas saistīti ar zādzībām, liecina tiesu iestādes, kas norādīja, ka viņu ģimenes ir informētas par notikušo, taču neatklāja personu identitāti. Tās paziņojumā arī teikts, ka 70 ieslodzītie tika izglābti un vēl seši joprojām atrodas slimnīcā, taču viņu stāvoklis ir stabils un uzlabojas.

Evinas cietumā, kuru Rietumu valdības un tiesību grupas ir vairākkārt kritizējušas par "nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem", atrodas daudzi politiski un drošības jomā ieslodzītie, tostarp dubultpilsoņi.

Taču ugunsgrēks, kas izcēlās sestdien, tieši neietekmēja tās cietuma daļas, kuros tika turēti politieslodzītie, liecina varas iestādes un dažu ieslodzīto ģimenes, kas saņēma zvanus no viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!