Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjere Liza Trasa paziņojusi, ka būs Konservatīvās partijas līdere arī nākamajās vēlēšanās, neskatoties uz vairākām politiskajām sakāvēm, kuras viņai nācies piedzīvot aizvadīto dienu laikā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Trasa atvainojās par pieļautajām kļūdām pēc tam, kad jaunais finanšu ministrs Džeremijs Hants atteicās no gandrīz visiem viņas valdības iepriekš izziņotajiem nodokļu samazināšanas plāniem.

Viņa atzina, ka līdz šim aizvadītais laiks premjeres amatā "nav bijis ideāls", taču arī uzsvēra, ka ir "izlabojusi" pieļautās kļūdas. Intervijā BBC viņa sacīja, ka joprojām ir apņēmusies veicināt Apvienotās Karalistes ekonomikas izaugsmi, taču atzina, ka tagad tas prasīs ilgāku laiku. "Es joprojām esmu apņēmusies īstenot [savu ekonomiskās attīstības] vīziju, bet mums tas būs jāīsteno citādā veidā," viņa sacīja.

Trasa piebilda, ka joprojām ir apņēmusies īstenot "zemu nodokļu un straujas izaugsmes ekonomiku", taču ekonomikas stabilitātes saglabāšana tagad ir "prioritāte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!