Foto: Reuters/Scanpix/LETA

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs 14.novembra konferences laikā Nīderlandē norādīja, ka Ukrainas ziņā ir izlemt, kādi noteikumi ir pieņemami sarunām, lai pārtrauktu Krievijas uzsākto karu pret šo valsti, brīdinot, ka Maskavas spēku nevajadzētu novērtēt par zemu, lai gan Kijiva ir guvusi ievērojamus panākumus kaujas laukā, vēsta medijs "Reuters".

"Mums nevajadzētu kļūdīties, novērtējot Maskavu par zemu. Krievijas bruņotajiem spēkiem vēljoprojām ir ievērojamas kaujas spējas, tostarp skaitliski liels karaspēks," Stoltenbergs sacīja.

NATO ģenerālsekretārs norādīja: "Nākamie mēneši būs grūti. Putina mērķis ir Ukrainu šajā ziemā atstāt aukstu un tumšu. Tātad mums jāaptur šis kurss."

Atkārtojot ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena izteikumus nedēļas nogalē, Stoltenbergs sacīja, ka Ukrainas ziņā ir izlemt, kad un kā tā vēlas vest sarunas ar Krieviju, lai izbeigtu karu.

" Ukraina šobrīd maksā visaugstāko cenu. Tā ir zaudētas dzīvības un posts visai valstij. Tāpēc tieši Kijivai ir jāizlemj, kādi noteikumi viņiem ir pieņemami," viņš teica.

"Tas, kas notiek pie sarunu galda, ir cieši saistīts ar situāciju kaujas laukā," sacīja Stoltenbergs, piebilstot, ka "tāpēc tas, ko mums vajadzētu darīt ir atbalstīt Ukrainu un stiprināt tās spējas, lai pēc kāda laika varētu notikt sarunas, kurās Ukraina ir klātesoša, kā neatkarīga suverēna nācija Eiropā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!