Foto: Kadrs no video

Ukraiņu karavīrs Sergejs Lavriks sociālajos tīklos publicējis video, kā pēc amerikāņu prettanku raķetes "Javelin" trāpījuma uzsprāgst Krievijas tanks.

Tanka iznīcināšanas brīdis redzams ukraiņu prettanku raķešu kompleksa "Stugna-P" vadības ekrānā. Kā liecina video teksts, pret tanku izmantota "Javelin" raķete, un pa to liecina arī redzamā raķetes lidojuma trajektorija no augšas. Tāpat ierakstā redzams, ka tanka tornis nokrīt zemē krietnu mirkli pēc eksplozijas.

Brīdinājums: video dzirdama nenormēta leksika

@sergeylawrik ♬ оригінальний звук - Сергій Лаврик


Video autors komentāros raksta, ka sprādziena spēks uzmetis tanka torni aptuveni 50 metru augstumā. "Pēc manu biedru novērojuma tas bija T-90M tanks," viņš precizē.

Krievijas tankiem torņi tiek norauti nevis prettanku raķetes sprādzienā, bet gan tāpēc, ka pēc trāpījuma notiek sekundārais sprādziens, detonējot tankā esošajai munīcijai.

T-90M ir modernākais Krievijas bruņojumā esošais tanks. Pēc konkrētā video "Delfi" nevar apstiprināt, ka video redzamais ir tieši T-90M, un pagaidām pirmdienas pusdienlaikā arī Krievijas zaudējumu uzskaites blogs "Oryx" nav apstiprinājis vēl viena T-90M iznīcināšanu.

Līdz šim vizuāli apstiprināta informācija par vismaz astoņu Krievijas T-90M zaudēšana, no kuriem divi iznīcināti, divi bojāti, divi bojāti un pamesti, divus sagrābuši ukraiņi. Ja apstiprināsies informācija, ka arī jaunākajā video redzams T-90M, tas būs devītais zināmais Krievijas zaudētais šī tipa tanks.

Decembrī ziņojām, ka video fiksēta T-90M sašaušana ar prettanku raķeti "Stugna-P".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!