Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas militārpersonas jau iepriekš ir nedroši glabājušas munīciju, taču uzbrukums Makijivkas pilsētā, kura rezultātā tika nogalināti desmitiem okupantu, parāda, kā neprofesionāla prakse veicina augsto upuru skaitu Krievijas armijā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka 31. decembrī Ukraina veica uzbrukumu pret skolas ēku Krievijas okupētajā Makijivkā. Ēka, kuru okupanti izmantoja militārām vajadzībām, tika pilnībā iznīcināta, un, kā apstiprināja Krievijas Aizsardzības ministrija, tika nogalināti 89 Krievijas karavīri.

Ņemot vērā postījumu apmērus, pastāv reāla iespēja, ka munīcija tika glabāta netālu no okupantu karaspēka izmitināšanas vietām, kas trieciena laikā eksplodēja, izraisot citus sprādzienus, pieļauj Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ēka atradās tikai 12,5 kilometru attālumā no frontes līnijas Avdijivkas sektora, kur norisinās smagas kaujas, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!