Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mafijas boss Mateo Mesina Denāro pēc trīs gadu desmitiem ilgas bēgšanas tika arestēts pirmdien privātā klīnikā Palermo, Sicīlijā, raksta "Associated Press" (AP).

Mesina Denāro tika notverts klīnikā, kur viņš saņēma medicīnisko palīdzību, sacīja ģenerālis Paskvals Andželosanto, kurš vada policijas īpašo operāciju vienību.

Policija viņu tūlīt pēc aizturēšanas nogādāja slepenā vietā, ziņoja Itālijas valsts televīzija.

Mafiozo krusttēvs šobrīd ir 60 gadus vecs. Mesina Denāro, kura varas bāze bija ostas pilsētā Trapāni, tika uzskatīts par Sicīlijā bāzētā organizētās noziedzības sindikāta "Cosa Nostra" galveno vadoni, pat būdams bēgļu gaitās.

Viņu paredzēts ieslodzīt par diviem sprādzieniem Sicīlijā 1992. gadā, kuros tika noslepkavoti augstākie pret mafiju vērstie prokurori Džovanni Falkone un Paolo Borselīno, Falkona sieva un vairāki viņu miesassargi. Starp citiem šausmīgajiem noziegumiem, par kuriem viņš tika notiesāts, ir kāda mafijas dezertiera dēla slepkavība, kurš tika nolaupīts un nožņaugts, pirms viņa ķermenis tika izšķīdināts skābes tvertnē.

Viņš reiz esot lepojies, ka var "piepildīt kapsētu" ar saviem upuriem., raksta britu raidsabiedrība BBC.

Viņš bija pēdējais no trim ilgstoši bēguļojošiem augstākā līmeņa mafijas bosiem, kuri gadu desmitiem spēja izvairīties no notveršanas.

Itālijas premjere Džordžija Meloni mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka Mesinas Denāro arestēšana ir "liela valsts uzvara, kas liecina, ka tā nepadodas mafijas priekšā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!