Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas policija atklājusi otro Sicīlijas mafijas bosa Mateo Mesinas Denāro izmantoto slēptuvi – tā atradusies garderobes aizmugurē un tai bijusi bīdāma pamatne, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Jaunatklātais bunkurs atrodas mājā aptuveni 300 metrus no mafijas bosa pirmā slēpņa Sicīlijas pilsētā Kampobello di Macarā. Viņš tika arestēts otrdien privātā klīnikā Sicīlijas galvaspilsētā Palermo.
Policija meklēja mafiozo trīs desmitgades.

Mesina Denāro klīnikā ārstējās no vēža, un medicīnas iestādē uzturējās ar viltotu identitāti. Viņa pseidonīms "Andrea Bonafede" policijā izraisīja aizdomas, kad viņi saprata, ka tas ir mirušā mafijas bosa Leonardo Bonafedes brāļa dēla vārds. Tālruņa izsekošana parādīja, ka īstais Bonafede mobilais tālrunis neatradās Palermo 2020. un 2021. gadā, kad vīrietim, kurš izmantoja šo vārdu, pilsētā tika veikta operācija.

Laikā, kad viņš vadīja "Cosa Nostra" organizētās noziedzības sindikātu, Mesina Denāro pārraudzīja reketu, nelegālu atkritumu izgāšanu, naudas atmazgāšanu un narkotiku kontrabandu. 2002. gadā viņš aizmuguriski tika notiesāts par virkni slepkavību.

Viņš dzīvoja vienkāršā mājā Kampobello di Macarā, 116 kilometrus no Palermo. Viņa kaimiņš Itālijas televīzijai pastāstīja, ka vīrieti bieži redzējis un ka viņi regulāri sasveicinājušies.

Saskaņā ar sākotnējiem ziņojumiem policija neatrada ieročus pirmajā slēptuvē, taču atklāja luksusa smaržas, dārgas mēbeles un dizaineru apģērbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!