Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba izteicies, ka ASV prezidenta Džo Baidena vizīte Kijivā ir uzvara ukraiņiem, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Kuleba sacīja, ka vizīte bija "vēsturiska", piebilstot, ka gan Baidens, gan [Ukrainas prezidents Volodimirs] Zelenskis bija apmierināti ar savām šodienas sarunām.

"Tā [vizīte] ir notikusi par spīti visam Ukrainas uzvaras un visas brīvās pasaules labā," norādīja Ukrainas ārlietu ministrs. Viņš arī piebilda, ka vizīte "ir skaidrs signāls purvam - neviens no tevis nebaidās!" Ar "purvu" Kuleba, visticamāk, domāja Krieviju.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien Baidens ieradās vizītē Kijivā. Baltā nama saimnieka ierašanās Ukrainā iepriekš nebija izziņota. Baidens tikās ar Zelenski, paužot, ka Savienotās Valstis atbalstīs Ukrainu tik ilgi, cik vien nepieciešams, kā arī paziņoja par jaunas militārās palīdzības sniegšanu Kijivai.

Baidena vizītei ir arī būtiska simboliskā nozīme – piektdien apritēs gads kopš Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Kijiva kaujaslaukā darbojusies ārkārtīgi efektīvi, atvairot vairākus okupantu uzbrukumus dažādās asīs, kā arī veicot plašus pretuzbrukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!