Foto: AP/Scanpix/LETA

Eksistē reāla varbūtība, ka Krievija gatavojas vēl vienam uzbrukumam ap Vuhledaru, neskatoties uz milzīgajiem zaudējumiem, kurus tā šajā reģionā cieta februāra sākumā un 2022. gada beigās, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pēdējo 48 stundu laikā Bahmutas sektorā turpinājās smagas kaujas, kur Ukrainas spēki tur atvērtus piegādes ceļus uz rietumiem, neskatoties uz to, ka Krievija pēdējo sešu nedēļu laikā ir realizējusi lēnu aplenkumu.

Tālāk uz dienvidiem Doneckas apgabalā Vuhledaras pilsēta atkal piedzīvojusi spēcīgas apšaudes. Krievijas Austrumu spēku grupa, visticamāk, joprojām ir atbildīga par operāciju Vuhledarā, raksta Lielbritānijas ministrija.

Šīs spēku grupas komandieris ģenerālpulkvedis Rustams Muradovs, visticamāk, ir pakļauts milzīgam spiedienam uzlabot rezultātus pēc Krievijas nacionālistu kopienas skarbās kritikas, kuras izskanēja iepriekšējo neveiksmju kontekstā. Tomēr maz ticams, ka Muradova rīcībā ir pietiekami lieli spēki, kas spēj panākt izrāvienu, noslēgumā pauž britu izlūki.

Portāls "Delfi" jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Krievija, cenšoties panākt izrāvienu pie Vuhledaras pilsētas, varētu būt zaudējusi veselu bruņoto spēku brigādi. Jau vairākas nedēļas tiek ziņots, ka tieši pie Vuhledaras okupanti cieš īpaši smagus zaudējumus.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!