Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmdien Francijas Nacionālās asamblejas mājaslapa tikusi slēgta kiberuzbrukuma dēļ, par kuru atbildību uzņēmusies prokrievisku hakeru grupa, ziņo medijs "Politico".

"Mēs nolēmām atkārtot savu neseno vizīti Francijā, kur protesti pret prezidentu Emanuelu Makronu, kurš nolēma nedomāt par savu tautu un turpināt kalpot Ukrainas neonacistiem, joprojām turpinās," savā "Telegram" kanālā paziņojusi hakeru grupa "NoName057(16)".

Šis prokremliskais grupējums ir atbildīgs par vairākiem pēdējo mēnešu piekļuves atteices (DDos) uzbrukumiem Dānijai, Čehijai un Lietuvai. Tā skaitā arī uzbrukumos Polijas lidostai un valdības interneta mājaslapām pēc tam, kad Varšava piegādāja Ukrainai "Leopard" tankus.

Nacionālās asamblejas pārstāvji komentēja, ka pagaidām nevar apstiprināt, kas uzbrukumu veica, bet viņi šobrīd strādā pie tā, lai varētu identificēt uzbrucējus.

Pati hakeru grupa apgalvo, ka uzbrukuši Francijas institūcijai gan Makrona nepopulārās pensiju reformas dēļ, gan lēmuma virzīt to bez apstiprināšanas parlamenta apakšpalātā dēļ.

Krievijas grupējumi jau agrāk ir atbalstījuši Francijas protestus un demonstrācijas, ieskaitot "dzelteno vestu" kustību, kas uzsākās Makrona pirmās prezidentūras laikā. Kustība sākotnēji protestēja pret plānotu degvielas nodokļa paaugstināšanu, bet vēlāk pārtapa plašā kustībā pret Makrona politiku.

"Starp citu, tā bija Francijas amatpersonu rīcība, kas stimulēja masu protestus. Pirms nedēļas Nacionālā asambleja noraidīja neuzticības balsojumu Francijas valdībā," apgalvojuši hakeri.

Pirmdien Nacionālās asamblejas mājaslapa joprojām nebija pieejama. Hakeru grupa apgalvojusi, ka bija plānojusi uzbrukt arī Senāta mājaslapai, tomēr pēc izteiktajiem apgalvojumiem tā vēl bijusi pieejama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!