Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas spēki pēdējās nedēļas laikā ir pārņēmuši savā kontrolē vēl aptuveni piecus procentus Bahmutas teritorijas un tagad ieņem aptuveni 65% pilsētas teritorijas, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā ziņojumā.

ISW, atsaucoties uz ziņām no Krievijas avotiem un ģeolokāciju, raksta, ka no dienvidiem algotņu grupējuma "Vagner" vienības pavirzījušās līdz pašam centram, tirgum un Kultūras pilij, kas atrodas blakus domes ēkai; pilsētas ziemeļrietumos "Vagner" pilnībā ieņēmis krāsaino metālu apstrādes rūpnīcas AZOM teritoriju un pavirzījies uz dienvidiem industriālajā zonā.

Bahmutas platība ir nedaudz vairāk par 40 kvadrātkilometriem, tātad 5% no pilsētas teritorijas ir aptuveni divi kvadrātkilometri.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 172 340 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 172 340 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 610 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 3609 tankus, 6966 bruņutransportierus, 2659 lielgabalus, 526 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 277 zenītartilērijas iekārtas, 306 lidmašīnas, 291 helikopteru, 2239 bezpilota lidaparātus, 911 spārnotās raķetes, 5507 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 288 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!