Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija varētu runāt ar ASV par potenciālu ieslodzīto apmaiņu, kas ietvertu arī Krievijā aizturēto "Wall Street Journal" žurnālistu Evanu Gerškoviču pēc tam, kad tiesa viņa lietā būs pasludinājusi spriedumu, ceturtdien pavēstīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

Sarunas par iespējamo apmaiņu varētu notikt, izmantojot kanālus, ko Krievijas un ASV drošības dienesti izveidojuši šādiem mērķiem, intervijā Krievijas propagandas medijam TASS sacīja amatpersona.

"Mums ir strādājošs kanāls, kas tika izmantots iepriekš, lai panāktu konkrētas vienošanās, un šīs vienošanās tika pildītas," sacīja Rjabkovs, norādot, ka nav nepieciešama kādas trešās valsts iesaiste.

Maskava par iespējamo cietumnieku apmaiņu runās tikai tad, kad Krievijas tiesa būs pieņēmusi spriedumu spiegošanā apsūdzētā Gerškoviča lietā, uzsvēra amatpersona.

Decembrī amerikāņu basketbola zvaigzne Britnija Grainere pēc desmit Krievijā ieslodzījumā pavadītiem mēnešiem tika atbrīvota apmaiņā pret krievu ieroču tirgoni Viktoru Butu.

Cits amerikānis bijušais jūras kājnieks Pols Vīlans ieslodzījumā Krievijā atrodas kopš 2018. gada. Arī viņu Krievija apsūdz spiegošanā.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens šomēnes mudināja Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu nekavējoties atbrīvot Gerškoviču un Vīlanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!