Foto: Imago/Scanpix/LETA

Turpinoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, Vācijas valdība aicina Eiropas Savienības (ES) sankcijas noteikt Krievijas atomenerģijas sektoram, paziņojis Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Hābeks.

Ir acīmredzams, ka Krievija apzināti izdara spiedienu, izmantojot enerģētisko atkarību, intervijā Vācijas ziņu aģentūrai DPA pauda ministrs.

"Tādēļ Vācijas valdība tagad ir aicinājusi Eiropas Komisiju atbalstīt civilā atomenerģijas sektora iekļaušanu [sankciju sarakstā]. Tam vajadzētu būt nākamajā sankciju paketē," viņš teica.

Hābeks uzsvēra, ka ES ir jākļūst neatkarīgākai no Krievijas. "Daudzās jomās, arī enerģētikā, jau esam nogājuši garu ceļu. Atomenerģētikas sektors vēl ir atvērts," viņš uzsvēra.

Ministra vērtējumā nav attaisnojuma, kādēļ šim sektoram tiek dotas priekšrocības. "Kodoltehnoloģija ir ļoti sensitīva joma, un Krievija tajā vairs nav uzskatāma par uzticamu partneri," pauda Hābeks.

Aprīļa sākumā vizītes Kijivā laikā Vācijas ekonomikas ministrs aicināja noteikt sankcijas valstīm, kuras, neskatoties uz karu, joprojām saņem urānu no Krievijas.

ES līdzšinējās sankciju paketēs ir vērsušās pret Krievijas gāzes un naftas produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!