Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tā kā lielākajā daļā Ukrainas teritorijas šobrīd ir mīksta zeme, dubļains apvidus, ļoti iespējams, palēnina abu karā iesaistīto pušu darbību, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona gan ziņo, ka Krievijas soctīklos, visticamāk, tiek pārspīlēta dubļu kopējā ietekme uz Ukrainas spēkiem, un tā ir daļa no informācijas operācijas, kuras mērķis ir paaugstināt Krievijas morāli un graut Ukrainas atbalstītājus, ņemot vērā gaidāma Kijivas pretuzbrukumu.

Sagaidāms, ka tuvāko nedēļu laikā zemes virsmas apstākļi uzlabosies. Mīnu radītie draudi, iespējams, joprojām ir svarīgāks faktors, kas ierobežo kaujinieku manevrus bezceļa apstākļos, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!