Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visi NATO sabiedrotie ir vienojušies, ka Ukraina kļūs par alianses dalībvalsti, izteicies ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kuru citē "Sky News".

Runājot Vācijā, viņš arī sacīja, ka pēc kara beigām Ukrainai ir jābūt pietiekamām atturēšanas kapacitātēm, lai novērstu potenciālus uzbrukumus nākotnē. Stoltenbergs norādīja, ka šobrīd galvenā uzmanība tiek pievērsta tam, lai nodrošinātu Ukrainas uzvaru pret Krieviju.

Stoltenbergs vakar solīja turpināt atbalstīt valsti savas pirmās vizītes laikā Kijivā kopš Krievijas iebrukuma sākuma. "Ļaujiet man pateikt skaidri, Ukrainas īstā vieta ir eiroatlantiskajā saimē," viņš sacīja preses konferencē. "Ukrainai īstā vieta ir NATO."

NATO sabiedrotie ir apmācījuši desmitiem tūkstošu Ukrainas karavīru un nodrošinājuši militāro palīdzību 65 miljardu eiro apmērā.

Piektdien Kanādas valdība paziņoja par papildu 28,9 miljonu dolāru piešķiršanu militārajai palīdzībai, kas ietvers 40 snaiperu šautenes, 16 radioaparātus un ziedojumu NATO fondam, lai palīdzētu Kijivai.
Savukārt ceturtdien gan Dānija, gan Nīderlande paziņoja, ka plāno līdz 2024. gada sākumam nodrošināt Ukrainai vēl vismaz 14 atjaunotus kaujas tankus "Leopard 2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!