Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vismaz astoņi skolēni un apsargs gājuši bojā pēc apšaudes skolā Serbijas galvaspilsētā Belgradā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Uzbrukumā ievainoti vēl seši skolēni un skolotājs, kuri nogādāti slimnīcā, teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā. Policija saistībā ar trešdienas rīta uzbrukumu arestēja 14 gadus vecu skolnieku mācību iestādē Belgradas centrā. Tiek apgalvots, ka aizdomās turamais izmantojis sava tēva ieroci.

Notiek izmeklēšana par uzbrukuma motīviem.

Policisti ķiverēs un ložu necaurlaidīgās vestēs īsi pēc pulksten 8:40 pēc vietējā laika norobežoja teritoriju ap skolu, kas atrodas Vrakaras centrālajā apkaimē.

"Policija nekavējoties nosūtīja visas pieejamās patruļas uz notikuma vietu un aizturēja aizdomās turēto nepilngadīgo - septītās klases skolēnu, kurš tiek turēts aizdomās par vairāku šāvienu izšaušanu no sava tēva ieroča skolēnu un skolas drošības dienestu virzienā," teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Serbijā, kur ir ļoti stingri ieroču nēsāšanas likumi, masu apšaudes notiek salīdzinoši reti, taču ieroču glabāšana valstī ir viena no augstākajām Eiropā.

Pēc kariem un nemieriem 90. gados Rietumbalkāni ir pārpildīti ar simtiem tūkstošu nelegālu ieroču. 2019. gadā tika lēsts, ka Serbijā uz 100 cilvēkiem ir 39,1 šaujamierocis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!