Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Vagner" algotņu grupējuma spēki turpina pakāpeniski panākt ukraiņu pozīciju pārvarēšanu Bahmutas pilsētas centrā. Tomēr pēdējo četru dienu laikā Ukrainas spēki ir panākuši taktisku progresu, stabilizējot Bahmutas flangus sev par labu, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Līdzās virzībai uz pilsētas dienvidiem, Ukrainas uzbrukumi ir atspieduši Krievijas frontes līniju atpakaļ uz pilsētas ziemeļrietumiem. Tas, visdrīzāk, ir ļāvis Ukrainas spēkiem atjaunot drošāku galvenā piegādes ceļa 0506 izmantošanu, norāda Lielbritānijas ministrija.

Ukraina aiztur Krievijas virzību uz rietumiem pa Donecas un Donbasa kanāla līniju, pārvēršot ūdensceļu par šķērsli kā daļu no dziļas aizsardzības zonas ap Časivjaras pilsētu, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!