Foto: AFP/Scanpix/LETA
18. maijā netālu no Simferopoles vilciens noskrēja no sliedēm, bloķējot vienīgo dzelzceļa līniju, caur kuru iekļūt Sevastopoles ostā, kas ir Krievijas Melnās jūras flotes (BSF) bāze, teikts jaunākajā paziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Okupētajā Krimā esošās Dzelzceļa iestādes paziņoja, ka šis incidents ir noticis "nepiederošu personu iejaukšanās rezultātā".

Krievija ātri veiks dzelzceļa līnijas remontu, taču incidents traucēs piegādes un, iespējams, arī ieroču, piemēram, spārnoto raķešu "Kalibr", piegādi BSF, norāda Lielbritānijas ministrija.

Jebkāda sabotāža šajā jutīgajā zonā vēl vairāk palielinās Kremļa bažas par tā spēju aizsargāt citu svarīgu infrastruktūru Krimā. Pussala saglabā būtisku psiholoģisko un loģistikas lomu, veicinot Krievijas karu Ukrainā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!