Foto: Kadrs no video

Krievijas pretkara žurnālistei Marinai Ovsjaņņikovai Maskavas tiesa aizmuguriski piespriedusi astoņu gadu un sešu mēnešu cietumsodu, ziņo medijs “Politico”. Žurnāliste kļuvusi atpazīstama pēc tam, kad aizvadītā gada martā viņa Krievijas televīzijā tiešraides ziņu laikā iesoļoja kadrā ar pretkara plakātu.

Basmannijas rajona tiesa atzinusi Ovsjaņņikovu par vainīgu nepatiesas informācijas izplatīšanā par Krievijas armiju, trešdien paziņojusi ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz Maskavas prokuroru biroju.

Mediji ziņo, ka apsūdzības ir saistītas ar žurnālistes protestu pie Kremļa 2022. gada jūlijā. Toreiz aktīviste turēja rokās plakātu uz kura bija rakstīs, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "ir slepkava" un "viņa karavīri ir fašisti". Pēc šī protesta žurnālistei piemēroja pirmstiesas mājas arestu. Tomēr Ovjasņņikova īsi pēc tam kopā ar meitu aizbēga uz Eiropu, kā rezultātā viņa nonāca Kremļa meklēto personu sarakstā.

Žurnāliste sākotnēji piesaistīja pasaules uzmanību, kad 2022. gada 14. martā, strādājot kā redaktore Krievijas propagandas kanālā "Pervij kanal" ("Pirmais kanāls"), sieviete tiešraides programmā "Vrejma" ("Laiks") kadrā iesoļoja ar pretkara plakātu. Brīdī, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās gaišmataina sieviete ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NO WAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Saskaņā ar sociālajos medijos publicētiem ierakstiem un ziņojumiem, Ovjasņņikova tagad dzīvo Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!