Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Irānas morāles policija uzbrukusi pusaugu meitenei par hidžāba nenēsāšanu, kā rezultātā viņa ievietota slimnīcā ar smagiem ievainojumiem, trešdien paziņoja cilvēktiesību organizācijas. Savukārt varasiestādes un pusaudzes vecāki apgalvo, ka meitene hospitalizēta zema asinsspiediena dēļ, vēsta ārvalstu mediji.

Norvēģijā bāzēta cilvēktiesību grupa, kas fokusējas uz kurdu tiesībām paziņoja, ka 16 gadus vecajai Armitai Garavandai uzbrukusi morāles policija un viņa kopš svētdienas atrodas komā. “IranWire” organizācija paziņoja, ka meitene ievietota slimnīcā ar “galvas traumu”.

“Pirms viņas ierašanās metro stacijā pie meitenes vērsās morāles policija aicinot sakārtot savu hidžābu. Šis aicinājums rezultējies strīdā ar morāles policiju, kuri Armitai fiziski uzbruka. Viņu pagrūda, izraisot kritienu. Pēc uzbrukuma meitenei izdevās nokļūt līdz metro, tomēr pēc tam zaudēja samaņu,” organizācijas “Hengaw” darbinieks Avjers Šeki paziņojis medijam CNN.

Medijs “Radio Free Europe/Radio Liberty” (RFE/RL) norāda, ka, atsaucoties uz organizācijās un žurnālistiem, 16 gadus vecā meitene ir jaunākais Irānas pretrunīgi vērtētā hidžāba likuma brutālās izpildes upuris. Anonīms avots slimnīcā sarunā ar RFE/RL informēja, ka Garavandai esot bijusi iekšējā asiņošana smadzenēs un viņas stāvoklis esot kritisks. Tāpat norādīts, ka meiteni slimnīcā apsargā policija, kas nevienam neļaujot viņu apciemot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!