Foto: EPA/Scanpix/LETA

Bojāgājušo skaits palestīniešu teroristu grupējuma “Hamas” uzbrukumā Izraēlai pārsniedzis 1000, atsaucoties uz Izraēlas armijas amatpersonas teikto, vēsta medijs “Sky News”.

Otrdienas rītā preses brīfingā Izraēlas aizsardzības spēku (IDF) pārstāvji minēja, ka "Hamas" uzbrukumos gājuši bojā 900 izraēlieši.

"Sky News" raksta, ka Izraēlas prettriecienā nogalināti vismaz 830 palestīnieši, otrdien paziņojusi Gazas veselības ministrija.

Jau ziņots, ka agrā sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu Izraēlai, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru.

Palestīniešu teroristu grupējums "Hamas", kas kontrolē Gazas joslu, otrdien izsludinājis arābu un musulmaņu pasaules "vispārējo mobilizāciju" palestīniešu atbalstam.

Savukārt Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu izteicies, ka Izraēlas atbilde palestīniešu "Hamas" uzbrukumiem no Gazas joslas mainīs Tuvos Austrumus.

Tāpat ziņots, ka līdz šim Izraēlas dienviddaļas teritorijās pie robežas ar Gazas joslu uzieti aptuveni 1500 likvidēto palestīniešu kaujinieku līķi, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Armijas pārstāvis Ričards Hehts norādījis, ka kopš pirmdienas vakara Izraēlas teritorijā no Gazas joslas nav iekļuvis vairs neviens kaujinieks, taču joprojām nav izslēgta viņu iefiltrēšanās iespēja.

Viņš piebildis, ka armija gandrīz pilnībā evakuējusi visas pierobežā esošās apdzīvotās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!