Foto: AP/Scanpix/LETA
Izraēlas gaisa spēki naktī uz trešdienu turpināja uzlidojumus Gazas joslā pēc nedēļas nogalē notikušajiem grupējuma "Hamas" uzbrukumiem.

Desmitiem iznīcinātāju uzbruka vairāk nekā 200 mērķiem Gazas joslā, trešdienas rītā paziņoja Izraēlas armija. Tā bija trešā reize 24 stundu laikā, kad Gazas joslā tika veikts plašs uzlidojums. Kopumā trāpīts vairāk nekā 450 mērķu, ziņo armija.

Palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 1200 izraēliešu, trešdienas rītā ziņoja Izraēlas raidorganizācija "Kan". Vairāk nekā 3400 cilvēki uzbrukumos ir ievainoti.

Jau vēstīts, ka "Hamas" kaujinieki sestdien apšaudīja Izraēlu ar tūkstošiem raķešu, kā arī vairākās vietās iebruka Izraēlas teritorijā, nogalinot un nolaupot civiliedzīvotājus. Izraēlas armija paziņoja, ka saskaitījusi aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieku līķus Izraēlas teritorijā.

Izraēla ir atbildējusi ar gaisa uzbrukumiem Gazas joslai, kuras amatpersonas ziņoja, ka tur nogalināti vismaz 900 cilvēki un vairāk nekā 4500 ievainoti.

Zelenskis apsūdz Krieviju par atbalstu "Hamas"

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien apsūdzēja Krieviju palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" atbalstīšanā tā karā pret Izraēlu.

"Mēs esam pārliecināti, ka Krievija vienā vai otrā veidā atbalsta "Hamas" operācijas," Zelenskis sacīja intervijā Francijas telekanālam "France 2".

"Tagadējā krīze (..) apliecina faktu, ka Krievija tiešām cenšas īstenot destabilizējošas darbības visā pasaulē," viņš piebilda.

Ukrainas līderis arī pauda bažas, ka starptautiskā sabiedrība novēršas no kara Ukrainā, ņemot vērā "traģēdiju", kas piemeklējusi Izraēlu pēc "Hamas" uzbrukumiem.

"Es nevēlos izteikt salīdzinājumus. Briesmīgs karš notiek mūsu valstī. Izraēlā daudzi cilvēki ir zaudējuši savus tuviniekus. Šīs traģēdijas ir atšķirīgas, bet abas ir milzīgas," sacīja Zelenskis.

Viņš tomēr brīdināja, ka "starptautiskā sabiedrība riskē novērsties no Ukrainas, un tam būs sekas".

"Ukrainas liktenis ir atkarīgs no pārējās pasaules vienotības. Pasaules vienotība ir ļoti atkarīga no ASV vienotības," sacīja Ukrainas prezidents.

Runājot par Ukrainā notiekošo karu, Zelenskis sacīja, ka Ukrainas armijas jūnijā sāktais pretuzbrukums okupēto teritoriju atbrīvošanai "turpinās vairākās frontēs, un mēs visos gadījumos panākam progresu".

Viņš tomēr piebilda, ka šī militārā kampaņa ir "ļoti grūta", īpaši tāpēc, ka Krievija ir izveidojusi ļoti komplicētu nocietinājumu tīklu, kurā ir mīnu lauki, prettanku lamatas un tranšejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!