Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Neņemiet mani, es esmu pārāk jauns," 12 gadus vecā dēla pēdējos vārdus atminas Renana Gome Jacova. Māte ar saviem pusaugu dēliem pēdējo reizi runājusi telefoniski 7. oktobra rītā, īsi pirms viņus nolaupīja palestīniešu teroristu grupējums "Hamās".

Kā atminas sieviete, viņas 12 un 16 gadus vecie dēli tajā rītā bija mājās vieni paši, kamēr māte uzturējusies blakus esošajā kibucā, kas atrodas 15 minūšu brauciena attālumā. Piebalsojot jau iepriekš zināmajai informācijai, Renana apstiprina, ka trauksmes sirēnas sāka skanēt ap 6:30 no rīta. Sieviete gan piebilst, ka, lai gan Gazas pierobežas iedzīvotāji pie trauksmes sirēnām jau ir pieraduši, brīdis esot bijis “biedējošs”. Teroristi uzbrukuši arī kopienai, kur viņa tobrīd uzturējās.

“Es uzreiz zvanīju dēliem lai pārliecinātos, ka viņi atrodas patvertnē,” skaidro izraēliete, uzsverot, ka viņu mājās patversme bijusi vecākā dēla guļamistaba. Sākoties trauksmei 16 gadus vecais puisis pārvedis savu mazo brāli uz savu istabu. “Es ar viņiem sazvanījos ik pēc pāris minūtēm, lai pārliecinātos, ka viņiem viss ir kārtībā. Viņi man teica, ka ārā dzirdami šāvieni. Es viņus mierināju, sakot, ka tā ir armija, tā jūs aizstāv,” atminas sieviete.

Pēc vairāku stundu slēpšanās abi puiši mātei teikuši, ka kāds cenšas izlauzt durvis un iekļūt mājā. Tajā brīdī viņa saņēmusi ziņas no visas kopienas – teroristi brīvi staigā apkārt un cenšas iekļūt dzīvojamajās mājās. “Es centos atrast palīdzību, bet neviens nebija gatavs iziet no mājām teroristu dēļ. Es pēc tam uzzināju, ka 100 teroristi esot staigājuši brīvi apkārt.”

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!