Foto: AFP/Scanpix/LETA

Atbildot uz cilvēktiesību organizāciju "Human Rights Watch" (HRW) un "Amnesty International" apgalvojumiem, ka Izraēla gaisa triecienos Gazas joslai izmanto balto fosforu, valsts Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Liors Haijats skaidro, ka abas organizācijas zināmas kā "antisemītisku ideju izplatītājas".

HRW aizvadītajā nedēļā, 12. oktobrī, publicēja ziņojumu, kurā tika apgalvots, ka Izraēla militārajās operācijās Gazas joslā it kā izmantojot balto fosforu. Dokumentā uzsvērts, ka šāda veida operācijas “pakļauj Gazas un Libānas civiliedzīvotājus nopietnu un ilgstošu ievainojumu riskam”.

Organizācija informāciju balstījusi uz videoklipiem un fotogrāfijām, kas it kā uzņemtas Libānā un Gazā 10. oktobrī un 11. oktobrī. Tajos esot redzami vairāki artilērijas raidīti baltā fosfora uzliesmojumi virs Gazas ostas un divām lokācijām gar Izraēlas un Libānas robežu. Tāpat organizācija intervējusi divas personas, kas aprakstīja uzbrukumu Gazā.

Organizācija norāda, ka baltais fosfors var tikt izmantots teritorijas marķēšanai, signalizēšanai, maskēšanai vai kā ieroci, lai izraisītu ugunsgrēkus, kas izposta objektus un savaino cilvēkus. Baltais fosfors varot nopietni applaucēt cilvēkus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!