Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 26. oktobrī, Baltais nams paziņoja ka Krievijas armija izpilda nāvessodus karavīriem, kuri nepilda viņiem sniegtās pavēles saistībā ar karu Ukrainā, ziņo aģentūra "Reuters".

"Mūsu rīcībā nonākusi informācija, ka Krievijas armija patiešām izpilda nāvessodus karavīriem, kuri atsakās sekot pavēlēm. Tāpat mums zināms, ka Krievijas komandieri draud ar nāvessodiem veselām vienībām, ja tās mēģinās atkāpties no Ukrainas artilērijas apšaudēm," informēja Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kirbijs.

Tāpat Vašingtonas pārstāvis skaidroja, ka Krievijas mobilizētie spēki nav pietiekami apmācīti, tie nav pietiekami aprīkoti un nav gatavi kaujai. Vašingtona uzskata, ka okupanti izmanto "cilvēku viļņu taktiku", iesaistot cīņās vāji apmācītu karavīru grupas.

Pēc Kirbija domām draudi par nāvessodiem tiem karavīriem, kuri nepakļaujas ir barbariski: "Manuprāt, tas ir simptoms tam, cik maz Krievijas militārie līderi apzinās savas neveiksmes un cik slikti viņi ar šo situāciju ir tikuši galā no militārās perspektīvas".

Krievijas pārstāvji apgalvojumus nav komentējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!