Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas valsts atbalstīts privāts militārais uzņēmums (PMC) pirmo reizi īpaši mēģina savervēt sievietes kaujām Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka nesenie sociālo mediju sludinājumi aicināja sievietes pievienoties "Borz" bataljonam, kas ir daļa no Krievijas PMC "Redut", lai strādātu par snaiperēm un bezapkalpes lidaparātu operatorēm. "Redut", visticamāk, tieši sponsorē Krievijas galvenais izlūkošanas direktorāts.

Šī gada martā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šigou paziņoja, ka Ukrainā ir dislocētas 1100 sievietes, kas atbilst tikai aptuveni 0,3 procentiem no tās karaspēka. Kā norādīts "Redut" sludinājumā, sievietes pašlaik strādā galvenokārt medicīniskā atbalsta un ēdināšanas pakalpojumu jomā, pauž Lielbritānijas ministrija.

Joprojām nav skaidrs, vai oficiālie Krievijas aizsardzības spēki centīsies sekot šim piemēram un atklāt vairāk kaujas lomu sievietēm. Sievietes pašreizējā konflikta laikā ir reti ieņēmušas frontes kaujas lomu prokrieviskajos spēkos; tomēr Otrā pasaules kara laikā padomju spēkos bija spēcīgas sieviešu snaiperu un citu kaujas vienību tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!