Foto: Kadrs no video

Turpinoties karam Izraēlā un Gazas joslā, nedēļas nogalē vairākas antisemītiskas akcijas pāršalca Krievijas Ziemeļkaukāzu, redzamākā no tām bija pūļa ielaušanās Mahačkalas lidostā, draudot izrēķināties ar ielidojošiem Izraēlas pilsoņiem. Nedēļas nogales notikumi publiskajā telpā tiek salīdzināti ar pogromiem, jeb pret ebrejiem vērstiem grautiņiem savulaik Cariskajā Krievijā. Kā uz to reaģēja Krievijas varasiestādes, par to šajā rakstā.

Kopš 7. oktobra, kad Gazas joslu pārvaldošais grupējums "Hamās" sarīkoja bezprecedenta teroraktu Izraēlā, kam seko regulāri raķešu uzbrukumi, turpinās Izraēlas militārā atbildes operācija palestīniešu apdzīvotajā teritorijā ar mērķi likvidēt "Hamās". Taču militāro darbību rezultātā blīvi apdzīvotajā teritorijā iet bojā un cieš civiliedzīvotāji, izsaucot Palestīnas atbalsta akcijas dažādās valstīs.

"Ebreji te nedzīvo" jeb kas notika

Nesaskaņotas antisemītiskas akcijas pāršalca arī pārsvarā musulmaņu apdzīvoto Krievijas Ziemeļkaukāza daļu. Dažādas palestīniešu atbalsta akcijas Ziemeļkaukāza pilsētās notiek jau kopš 7. oktobra jeb dienas, kad teroristi devā barbariskā uzbrukumā, cita starpā slepkavojot Izraēlas civiliedzīvotājus.

Sestdien, 28, oktobrī, Dagestānas pilsētā Hasavjurtā iedzīvotāju pūlis pulcējās pie viesnīcām "Flamingo" un "Kijiva", lai pieprasītu tur it kā apmetušos "bēgļu no Izraēlas" izraidīšanu. Kā ziņo "Mediazona", ļaudis iekļuvuši viesnīcās un pārbaudījuši, vai starp to iemītniekiem nav Izraēlas pilsoņu. Pēc tam pie "Flamingo" durvīm parādījās uzraksts: "Ārzemniekiem Izraēlas pilsoņiem (ebrejiem) ieeja stingri aizliegta! (un šeit arī nedzīvo)!"

Tajā pašā dienā Karačajas-Čerkesijas Republikas galvaspilsētā Čerkeskā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!