Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien sodīja sava kabineta jaunāko locekli, kurš intervijā neizvairījās no idejas par kodolieroču izmantošanu pret Gazas joslu, raksta aģentūra "Reuters".

Netanjahu birojs izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka attiecīgais ministrs - mantojuma ministrs Amihajs Elijahu no koalīcijas valdības galēji labējās partijas - ir atstādināts no Ministru kabineta sēdēm "līdz turpmākam paziņojumam".

Radio intervijā jautāts par iespējamu atombubas izmantošanu, Elijahu atbildēja: "Tas ir viens variants." Viņa komentārs izpelnījās ātru nosodījumu visā arābu pasaulē, izraisīja rezonansi galvenajās Izraēlas raidorganizācijās, un kāda ASV amatpersona nosauca to par "nosodāmu".

"Elijahu paziņojumu nav balstīti realitāte. Izraēla un IDF [Izraēlas aizsardzības spēki] darbojas saskaņā ar augstākajiem starptautisko tiesību standartiem, lai izvairītos no kaitējuma nevainīgajiem. Mēs turpināsim to darīt līdz mūsu uzvarai," paziņoja Netanjahu birojs.

Pats Elijahu sociālajos tīklos sacīja: "Ikvienam saprātīgam cilvēkam ir skaidrs, ka izteikumi par kodoieročiem bija metaforiska." Taču viņš piebilda: "Noteikti ir nepieciešama spēcīga un nesamērīga reakcija uz terorismu, kas nacistiem un viņu atbalstītājiem izskaidros, ka terorisms nav tā vērts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!