Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas ekspremjers Ehuds Baraks uzskata, ka viņa valsts rīcībā ir tikai dažas nedēļas, lai sakautu palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās", jo starptautiskā kopiena paudīs arvien lielāku skepsi par Izraēlas militāro operāciju Gazas joslā, raksta "Politico".

Pašreizējais Izraēlas valdības vadītājs Benjamins Netanjahu iepriekš izteicies, ka ofensīva Gazā, kuras mērķis ir pilnībā neitralizēt "Hamās" militārās kapacitātes, varētu prasīt ilgāku laiku. Izraēlas bruņotie spēki šobrīd ir Gazā, kur līdzās plašiem gaisa triecieniem tie sākuši arī sauszemes uzbrukumu pret "Hamās", un paredzams, ka tuvākajās dienās izraēliešu armija iesoļos blīvi apdzīvotajā Gazas pilsētā. 

Baraks, kurš vadīja Izraēlu no 1999. līdz 2001. gadam, izteicās, ka ASV amatpersonu retorika pēdējās dienās ir mainījusies, pieaugot aicinājumiem ievērot tā sauktās "humānās pauzes", kuru laikā tiek apturētas kaujas. Viņš uztraucās, ka simpātijas pret Izraēlu, kas radās tūlīt pēc 7.oktobra, kad "Hamās" veica nāvējošāko teroristu uzbrukumu Izraēlai tās pastāvēšanas vēsturē, nu sākušas izplēnēt. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!