Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pirmdien Latvijas vēstniecība Izraēlā vairākiem Latvijas mediju pārstāvjiem demonstrēja filmu, kurā apkopoti Gazas joslu pārvaldošā grupējuma "Hamās" teroristu Izraēlā pastrādāto zvērību kadri.

43 minūtes garajā Izraēlas aizsardzības spēku (IDF) filmā apkopoti nerediģēti kadri, kas iegūti no teroristu ķermeņa kamerām, sociālajiem tīkliem, teroristu un upuru telefoniem, automašīnu videoreģistratoriem, novērošanas kamerām, IDF kamerām un citiem avotiem.

7. oktobra iebrukumā Izraēlā tika nogalināti aptuveni 1400 cilvēki – pārsvarā civiliedzīvotāji Gazas joslai tuvējās apdzīvotās vietās, tostarp mūzikas festivālā, kur nogalināti vairāk nekā 270 cilvēki. Vēl 240 cilvēki sagrābti par ķīlniekiem un aizvesti uz Gazas joslu. Šajā filmā redzama tikai neliela daļa no visām zvērībām – dokumentēta 138 cilvēku nāve.

Reaģējot uz uzbrukumu Izraēla ir sākusi militāro operāciju Gazā ar mērķi iznīcināt "Hamās". Grupējuma amatpersonas ziņo par tūkstošiem Izraēlas triecienos nogalinātajiem, tomēr šīs ziņas nav neatkarīgi pārbaudītas, turklāt teroristi, kā norāda Izraēla, savām aktivitātēm izmanto civilo infrastruktūru un Gazas joslā ir nokritušas arī simtiem pret Izraēlu palaistās raķetes.

43 minūtes garā filma, kas atklāti parāda teroristu zvērības, iepriekš demonstrēta Izraēlas parlamenta deputātiem. Vardarbīgā un sensitīvā satura dēļ IDF filmu nepadara publiski pieejamu katram, tomēr daļa filmā demonstrēto notikumu iepriekš bijuši redzami sociālajos tīklos, tostarp tie, ko izplatīja "Hamās".

Starp kadriem, kur ar Kalašņikova sistēmas triecienšautenēm tiešā tēmējumā tiek brutāli nošauti neapbruņoti cilvēki, kaujinieku mērķus atklāj arī ierakstītās teroristu radiosakaru sarunas. Piemēram, kaujiniekam, kurš atskaitās par cilvēku nogalināšanu, tiek dots rīkojums vest līķi uz Gazu, lai to atdotu pūlim "paspēlēties".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!