Foto: Kadrs no video

Izraēla ir saskārusies ar nekad nepieredzētu brutalitāti un barbarismu no "Hamas" teroristu puses, trijās pēkšņā iebrukuma dienā zaudējot gandrīz 1000 cilvēku, bet vienotība un motivācija aizsargāt valsti ir ļoti augsta, video konferencē no Izraēlas un Libānas pierobežas atklāja rezerves pulkvežleitnante Avitala Leiboviča.

Sieviete ar gaišiem matiem armijas uniformā videokonferences dalībniekus uzrunā no militārās bāzes trīs kilometru attālumā no Libānas robežas. Pēc sestdien notikušā Gazas joslu pārvaldošās teroristu grupas "Hamas" iebrukuma Izraēlā arī uz robežas ar Libānu situācija ir nestabila.

Leiboviča ir starptautiskās organizācijas "Amerikas Ebreju komiteja" (AJC) Jeruzalemes nodaļas direktore. Tāpat kā vairums izraēliešu dienējusi armijā un tagad kā rezerves pulkvežleitnante ir ieradusies pildīt savu rezervista pienākumu.

"Tādu brutalitātes līmeni mēs neesam redzējuši nekad iepriekš," viņa atzīst, stāstot par pēdējo dienu šokējošajiem notikumiem valstī, teroristu kaujiniekiem brutāli nogalinot un nolaupot cilvēkus, kuri tiem gadījās ceļā.

Barbarisma un necilvēcības raksturošanai, ko pasaule ieraudzīja daudzos sociālo tīklu video, Leiboviča min divus gadījumus no kāda kibuca Gazas robežas tuvumā. "Jafa bija viena no šī kibuca dibinātājām, 85 gadus veca. Viņu nolaupīja no viņas mājas un aizveda uz Gazu," stāsta pulkvežleitnante. "Es redzēju video, viņa sēdēja auto aizmugurējā sēdeklī starp diviem "Hamas" teroristiem. Tas bija traģisks skats. Tas brutalitātes līmenis, paņemot 85 gadus vecu sievieti... Un tas ir acīmredzams, ka viņa ir veca. Tādu brutalitātes līmeni mēs neesam redzējuši nekad iepriekš," viņa saka.

Otrs stāsts ir par jaunu sievieti, kas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!