Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) paziņojuši, ka gaisa triecienos Gazas joslai izdevies likvidēt vienu no palestīniešu grupējuma "Hamās" līderiem, kas bijis atbildīgs par munīcijas ražošanu teroristiem, vēsta medijs "Sky News".

"Balstoties uz IDF un Drošības aģentūras (ISA) rīcībā nonākušajiem izlūkdatiem, zināms, ka IDF iznīcinātāja triecienā nogalināts Mohsens Abu Zina, kas bijis viens no "Hamās" līderiem munīcijas ražošanā teroristu organizācijai," norādīts paziņojumā.

Platformā "X" IDF publicēja informāciju, ka Abu Zina specializējies stratēģiskās munīcijas un raķešu ražošanā.

Tāpat norādīts, ka aizvadītās nakts laikā IDF karaspēks fiksēja teroristu vienību, kas plānojusi Izraēlas spēku virzienā izšaut prettanku raķetes: "Izraēlas karavīri atbildes uzbrukumā vienībai ar kaujas lidaparātu likvidēja vairākus teroristus."

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, iepriekš ziņoja, ka Izraēlas sauszemes spēku karavīri ir iekļuvuši Gazas pilsētas "dzīlēs" un izdara "lielu spiedienu" uz "Hamās" kaujiniekiem. "Hamās" teroristi iebrukumā Izraēlā nogalināja aptuveni 1400 iedzīvotāju, savukārt kā ķīlnieki sagūstīti vismaz 200 cilvēki. Kopš 7. oktobra Izraēla uzbrukumam atbildējusi ar gaisa triecieniem un sauszemes operācijām Gazā, kā arī, bloķējot vitāli svarīgo piegāžu iekļūšanu reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!