Foto: AP/Scanpix/LETA

Izraēla izveidojusi plašu sūkņu sistēmu, ko var izmantot, lai appludinātu palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" izmantotos tuneļus zem Gazas joslas centienos izvilināt no tiem teroristus, atsaucoties uz laikraksta "The Wall Street Journal" publicēto, vēsta aģentūra "Reuters".

Novembra vidū Izraēlas spēki pabeiguši uzstādīt vismaz piecus sūkņus aptuveni pusotru kilometru uz ziemeļiem no "Al-Shati" bēgļu nometnes. Ziņojumā teikts, ka tie varētu pārvietot tūkstošiem kubikmetru ūdens stundā, pārpludinot tuneļus vien dažu nedēļu laikā.

Laikraksts norāda, ka pagaidām nav skaidrs, vai Izraēla izlems izmantot sūkņus, pirms tiks atbrīvoti visi ķīlnieki. "Hamās" iepriekš paziņoja, ka gūstekņi ir paslēpti "drošās vietās un tuneļos".

Kāda ASV amatpersona norādījusi, ka tā būtu loģiska rīcība – padarīt tuneļus nelietojamus. Valsts pētot dažādus veidus, kā to izdarīt.

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) atteikušies sniegt komentārus par appludināšanas plāniem, bet uzsvēra: "IDF darbojas, lai dažādos veidos, izmantojot militāros un tehnoloģiskos instrumentus, likvidētu "Hamās" spējas."

Izraēla aizvadītajā mēnesī pirmo reizi informējusi ASV par šādu iespēju, norādot, ka nav zināms, cik tuvu premjerministra Benjamina Netanjahu valdība ir šī plāna īstenošanai, izklāstīts laikraksta publikācijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!