Foto: AP/Scanpix/LETA

Piektdienas rītā Polijas gaisa telpā no robežas ar Ukrainu ielidojis neidentificēts objekts, atsaucoties uz Polijas armijas operacionālās pavēlniecības paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

"No rīta Polijas Republikas gaisa telpā no Ukrainas robežas puses ielidoja neidentificēts gaisa objekts, kuru no robežas šķērsošanas brīža līdz signāla pazušanai novēroja valsts pretgaisa aizsardzības sistēmas radari," norādīts paziņojumā platformā "X". Ziņojumā uzsvērts: "Saskaņā ar esošo kārtību bruņoto spēku operatīvais komandieris mobilizēja viņa rīcībā esošos spēkus un resursus."

Raidorganizācija "TV Republika" ziņojusi, ka objekta meklēšana notiekot vienā no Polijas pierobežas pilsētām. "Mēs saņēmām informāciju, ka radarā netālu no Hrubešovas ir parādījies objekts. Mums nav nekāda apstiprinājuma, ka tas iekritis mūsu reģionā," platformā "X" komentējis Ļubļinas reģiona gubernators.

Incidents norisinājies vienlaicīgi ar masveida Krievijas gaisa uzbrukumu Ukrainai. Atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņots, ka Krievijas armija aizvadītajā naktī pret vairākām Ukrainas pilsētām veica masīvu raķešu un dronu triecienu, nogalināti vairāki desmiti cilvēku, daudz ievainoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!