Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas armija aizvadītajā naktī pret vairākām Ukrainas pilsētām veica masīvu raķešu un dronu triecienu, nogalināti vismaz 18, bet vairāki desmiti ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Galīgais upuru skaits, domājams, būs lielāks.

Dņipropetrovskas apgabalā nogalināti četri, Odesas apgabalā - divi cilvēki, Kijivā - arī divi, bet Ļvivā un Harkivā - pa vienam cilvēkam.

Kijivā ievainoti 17 cilvēki, Odesas apgabalā - desmit.

Dati par ievainotajiem citos reģionos vēl tiek apkopoti.

Krievija naktī uz piektdienu veica masīvus triecienus ar raķetēm un droniem vairākām Ukrainas pilsētām, arī Harkivai, Ļvivai, Odesai, Dņipro, Zaporižjai, Sumiem un galvaspilsētai Kijivai.

Nodarīti postījumi dzīvojamām ēkām, saimnieciskiem un infrastruktūras objektiem.

"Masīvs teroristu uzbrukums, atkal uz mūsu pilsētām lido raķetes, uzbrukums civilajiem. Ukrainai nepieciešama palīdzība," platformā "Telegram"' pauda Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

"Mēs būsim stiprāki, darām visu, lai nostiprinātu mūsu gaisa vairogu. Bet pasaulei ir jāredz, ka mums ir nepieciešams lielāks atbalsts un vairāk spēka, lai apturētu šo teroru," uzsvēra Jermaks.

"Ir zināmas problēmas ar elektrības padevi transportam, bet mūsu speciālisti jau strādā pie elektrības padeves atjaunošanas," pavēstīja Harkivas mērs Ihors Terehovs.

Harkivai uzbrukts ar diviem raķešu veidiem - S-300 un H-22, norādīja mērs.

"Atbilstoši provizoriskajai informācijai Ļvivas apgabalam uzbrukts ar vismaz desmit šahediem. Notikusi aizdegšanās Ļvivas kritiskās infrastruktūras objektā. Šeit - bez komentāriem," platformā "Telegram" norādīja Ukrainas rietumu pilsētas mērs Andrijs Sadovijs.

Vēl pirms jaunākās informācijas parādīšanās Sadovijs ziņoja, ka Ļvivā trāpījuši divi droni "Shahed".

Ceturtdienas vakarā Krievija uz Ukrainas teritoriju raidīja trieciendronus no dienvidiem un ziemeļiem. Nakts gaitā tie sasnieguši Ļvivas un Volīnijas apgabalus, vēsta izdevums "Ukrainska pravda".

Naktī uz piektdienu Ukrainas armija piefiksējusi deviņu stratēģisko bumbvedēju Tu-95MS izlidošanu no Krievijas Murmanskas apgabala lidlauka "Oļeņja".

Daļā Ukrainas apgabalu tika izziņoti raķešu trieciena draudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!