Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēdējās nedēļas laikā sauszemes kaujas Ukrainā joprojām raksturo vai nu statiska frontes līnija, vai ļoti pakāpeniska, vietēja Krievijas virzība uz priekšu galvenajos sektoros, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Ukrainas ziemeļos, netālu no Kupjanskas, Krievijas Rietumu spēku grupa turpina vērienīgu, bet nepārliecinošu uzbrukuma operāciju. Doneckas apgabala ziemeļos Ukraina ir saglabājusi stabilu frontes līniju, saskaroties ar neliela mēroga Krievijas uzbrukumiem ap Bahmutu.

Doneckas centrā Avdijivkā joprojām norisinās smagas kaujas, savukārt Krievijas spēki ir konsolidējuši 2023. gada decembra beigās gūtos panākumus ap Marinku, kas ļāva viņiem beidzot virzīties uz pilsētas rietumu malu pēc deviņus gadus ilgas kaujas šajā reģionā, norāda Lielbritānijas ministrija.

Ukrainas dienvidos Krievijas gaisa desanta spēki, ļoti iespējams, ir panākuši minimālu progresu, cenšoties no jauna izkustināt Ukrainas placdarmu Dņipras austrumu krastā ap Krinku ciematu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!